received_832667450476652.jpeg

KAMPANJATARINA

Olen kyllästynyt siihen, että Espoota ei kehitetä tasaisesti kaupungin kaikkien

kaupunkikeskusten osalta.  Haluan olla nostamassa Keski-Espoota tasavertaiseksi

muiden Espoon kaupunkikeskusten kanssa. Tällä hetkellä suurimpana

epäkohtana näen keväällä 2019 tehdyn HSL:n vyöhykeuudistuksen, jossa

keski-Espoo jätettiin AB-alueen ulkopuolelle. Siihen haluan muutosta

ensitöikseni Espoon kaupunginvaltuustossa.

 

Pyydän, että allekirjoitat lupaukseni HSL:n AB—vyöhykkeen muuttamiseksi

vastaamaan entistä seutulippualueen rajoja ja lähdet tukemaan kampanjaani.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"Ensitöikseni Espoon kaupunginvaltuustossa lupaan ajaa asiaa eteenpäin, jotta Espoon kaupunki toimii aktiivisesti HSL:n AB-vyöhykkeen muuttamiseksi niin, että sen raja kulkee entisen seutulipun alueen mukaisesti kehä kolmosta pitkin ja Espoon keskuksen alue kuuluu AB-vyöhykkeeseen."

Siirry allekirjoittamaan lupaukseni tästä

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Omassa työssäni Teollisuusliitossa olen kokenut, että kun ihmiset tarttuvat yhdessä epäkohtiin

niin asioita voidaan muuttaa. Olen ollut mukana noin 200 erilaisessa työpaikkakampanjassa, joissa on

kyetty yhteisellä tekemisellä parantamaan työntekijöiden työehtoja ja hyvinvointia. Samoin uskon, että yhteisellä tekemisellä voimme myös parantaa entisestään Espoon keskuksen aluetta. Haluan, että Espoon keskuksen alue on eloisa, viihtyisä, monikulttuurinen ja että kaikki sen asukkaat voivat toteuttaa itselleen merkityksellistä elämää.

Haluan, että Espoolaisessa päätöksenteossa otetaan huomioon kaikkien kaupunkikeskuksien tasapuolinen kehittäminen. Kaupunkia ei pidä kehittää vain länsimetron asemien ja raide-jokerin läheisyyteen. Espoon keskuksen aluetta pitää kehittää yhtenä Espoon keskeisenä aluekeskuksena ja luoda myös sinne edellytyksiä kasvaa sekä luoda ihmisille työtä ja toimeliaisuutta. Se on meidän kaikkien espoolaisten etu.

Olen alusta asti kannattanut länsimetron rakentamista ja sen jatketta. Länsimetro on luonut Espooseen työtä ja toimeliaisuutta. Sen ympärille on syntynyt paljon työpaikkoja ja viihtyisää asumista. Samoin se parantaa ja selkeyttää liikkumista koko etelä-Espoon alueella, - varsinkin kun alkuaikojen lapsuksista on päästy eteenpäin. Kaikki ei ole kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä, varsinkaan Espoon keskuksen alueella asuvien kannalta. Bussivuoroja on lakkautettu ja muutettu kulkemaan eri reiteillä. Nykyisin liikkuminen Espoon sisällä sekä Helsinkiin on tehty entistä hankalammaksi. Esimerkiksi matka kotoani Tuomarilasta Tapiolaan sujuu omalla autolla alle 15 minuutissa. Sen sijaan julkisilla kulkuvälineillä se vie kolme varttia ja vilkkaimpina aikoina helposti tunnin. Helsingin keskustaan saa menemään aikaa jo reippaasti yli tunnin.

Keväällä 2019 toteutettu vyöhykeuudistus ei ollut keski-espoolaisten kannalta oikeudenmukainen. Ennen uudistusta Espoon keskus kuului samaan seutulippualueeseen muun Espoon kanssa ja tuo raja kulki koko matkan kehä 3:sta pitkin. En ymmärrä miksi nykyään muutoin kehä 3:n myötäisesti kulkevan AB-vyöhykkeiden raja koukkaa juuri ennen Espoon keskusta kehän sisäpuolelle. Tämä on mielestäni epätasa-arvoinen päätös Espoon keskuksen alueen osalta. Se on myös selkeä vetovoimakysymys kun mietitään esimerkiksi lapsiperheiden halukkuutta muuttaa alueelle. Tuhannet ihmiset käyvät päivittäin Espoon Keskuksen alueelta Helsingissä sekä töissä että erilaisissa vapaa-ajan riennoissa. Mikäli Espoossa halutaan, että Espoota kehitetään tasapuolisesti on Espoon keskuksen alue muutettava kuulumaan myös HSL:n AB-vyöhykkeeseen. Ymmärrän, että kysymys on rahasta, tahdosta ja valinnoista, - poliittisista päätöksistä. Niitä päätöksiä haluan olla tekemässä.

Explore The Blog